Activiteiten & omgeving

Nijverdal & omringende steden
De camping ligt op 2 km afstand van het centrum van Nijverdal. We liggen aan de Holterweg, en indien u die weg uitloopt, fietst of rijdt kom je direct in het centrum van Nijverdal. Nijverdal is een gezellig dorp met een leuk winkelcentrum. Alle leuke winkels vind je hier. Maar er zijn ook goede winkelplaatsen in de buurt:

  • Rijssen, op 8 km afstand.
  • Zwolle ligt iets verder, ongeveer 38 km, maar wel een gezellige winkelstad.
  • Hengelo, waar ook een Ikea is, is ook de moeite waard.

Nationaal Park
Waar komt het nog voor dat je geen auto, treinen of ander lawaai hoort? Op de Sallandse Heuvelrug! Hier heerst nog echte stilte. De camping grenst direct aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met veel afwisselingen: heide, heuvels, vergezichten, loof- en naaldbossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook joggen en mountainbiken is hier een uitdaging.

Fietsen en wandelen
Vanaf de camping zijn er een aantal fietsroutes (ook fietsknooppuntsysteem!) die je alle kanten op sturen. Je ziet de dorpen in de omgeving, platteland en natuurlijk het Nationaal Park. Vanaf de camping wandel je in ongeveer een kwartier naar Nijverdal, een gezellig plaatsje waar je lekker kunt winkelen of een terrasje kunt pakken. Ook zijn er prachtige gemarkeerde wandelroutes in het Nationaal Park. Tevens ligt de camping vlak aan de route van het Pieterpad.

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark met ruim 30 attracties en shows voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Samen spetteren in de wildwaterbanen, razendsnel over de kop in de achtbanen, of samen genieten van een spectaculaire of juist speciale familieshow? Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedereen een leuk avontuur.

Kinderboerderij Dondertman
Bij Kinderboerderij Dondertman is het altijd feest. Lekker knuffelen met dieren, aparte diersoorten bekijken, knutselen, spelen in de speeltuin en papa en mama lekker op het terras zetten. Kinderboerderij Dondertman wil kinderen vrijheid geven, je kennis laten maken met de dieren en je laten genieten in de natuur. Een gezelig en leerzaam dagje uit vol speelplezier!

Natuurdiorama Holterberg
Natuurdiorama Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 500 dieren zien. Varierend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap in Europa. Ook is het mogelijk om, eventueel onder leiding van een professionele natuurgids, over de Holterberg te wandelen.

Speelbos
Bij het bezoekerscentrum van het staatsbosbeheer vindt u een leuke kinderroute van ongeveer 2 km.

Activiteitenpark De Wilgenweard
Gelegen aan de oevers van de Regge vindt u Aktiviteitenpark de Wilgenweard. Aktiviteitenpark de Wilgenweard, is een park waar u terecht kunt voor een keur aan kwalitatief hoogstaande aktiviteiten. Of het nu gaat om een spectaculaire Gravity Fall, het rustgevende kanovaren of een griezelige Duvelskotte-oamp: een goede voorbereiding, sfeervolle omgeving en vakkundige begeleiding staan garant voor een geslaagde aktiviteit.